Mijn jongste dochter heeft het moeilijk vandaag. Ze weet met zichzelf geen blijf. Arm ding bijna 4 weken oud. Eigenlijk had ze nu pas geboren moeten worden.

Ze huilt oorverdovend en het liefst huil ik een potje mee, maar dat kan niet want haar grote zus is er ook nog. Die moet nog ontbijten, ze moet zo te zien ook een schone luier, ze moet in bad, maar ze heeft vooral ook nood aan aandacht. Daarnaast nog kuisen, koken… Hoe doen andere moeders dat? Ondertussen heeft mijn oudste dochter een woedeaanval die eindigt in dikke tranen. Fijn, 2 huilende krijsende kinderen. Dit gaat me nooit lukken. Wat voel ik me toch een loedermoeder!

Ik kijk om me heen en zie op de kast de stretch draagdoek liggen die ik twee weken geleden trachtte om te doen. Dat lukte me toen niet met enerzijds mijn schoonmoeder die afkeurend meekeek en anderzijds mijn jongste die nog net iets te klein was. Zou ik het toch nog eens proberen? Ach wat heb ik te verliezen…
Even kijken langs achter, naar voor, onder de band, kruisen, naar achter, naar voor en afknopen… Dochter erin laten glijden. Hmmm geen gekrijs, geen gekreun da’s een goed teken…
Eerst even de oudste troosten en verschonen. Wat wil je doen lieverd? Oh, de wasmachine vullen samen (echt een kind van haar vader). Goed schat nu even ontbijt….
Oh je kleine zusje slaapt…. Lekker zeg…. Even stofzuigen, de oudste in bad doen, afwasmachine vullen, samen spelen….

Zo doen andere moeders dat dus!

–Amira

Ter ere van het 10-jarig bestaan van het Dragen en Voeden forum publiceren we een serie van ingezonden verhalen en foto’s waarin onze forumleden hun ultieme Natuurlijk Ouderschapsmoment(en) beschrijven. Wil jij jouw verhaal en/of foto hier ook bij hebben staan? Stuur het ons via het forum, of via het contactformulier hier op de website!

DELEN
Vorig artikelAan de borst na gentle sectio – DV 10 jaar lezersfoto
Volgend artikelKinderbabbels – DV 10 jaar lezersverhalen
Cilfa Nieraad
Ik ben Cilfa, moeder van twee dochters en getrouwd met mijn liefhebbende echtgenerd. Ik heb Indiase Talen en Culturen gestudeerd in Leiden, en later Sociaal Wetenschappelijke Informatica in Amsterdam. Tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik meer informatie over draagdoeken en borstvoeding en kwam ik bij Dragen en Voeden terecht. Daar raakte ik hopeloos besmet met het Natuurlijk Ouderschap virus. Ik ben een enorme computer nerd en werd in 2014 technisch beheerder van het Dragen en Voeden forum. In 2015 nam ik, samen met Ramona Verwer, Dragen en Voeden van Kirsten Minnen over, en sinds begin 2018 ben ik de enige eigenaar. Mijn doel is om Natuurlijk Ouderschap bekend te maken onder het brede publiek, zodat er zoveel mogelijk mensen de voordelen daarvan mogen ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here