Sokken. Het liefst vieze sokken. Als het moet duikt ze haar wasmand in. Soms heeft ze geluk en hebben mijn man of ik onze sokken niet in onze wasmand gestopt. En dan wil ze ook nog eens naakt zijn. Dan rent ze heel enthousiast door huis heen. Met haar sokken in haar handen. Want die dingen zijn blijkbaar niet bedoeld voor aan je voeten. Je hoort aan haar adem en haar gebrabbel het enthousiasme er vanaf spatten. Ze kan nog niet veel meer zeggen dan ‘papa’, ‘mama’, ‘poef’ (tegen de poes) en ‘boe’, maar ik stel me zo voor dat ze er heel studentikoos ‘bloot en sokken’ bij lalt. Zoals dronken studenten dat kunnen over geslachtsdelen en alcoholische drankjes. Ik kan er hartelijk om lachen en ben blij dat ze geen schaamte kent.

Helaas is dat in de buitenwereld een beetje anders. Ik zou erg raar aangekeken worden als ik met haar, bloot en sokken, boodschappen zou gaan doen. En als het niet heel warm is, zou het ook raar zijn als ik haar, bloot en sokken, in ons hofje laat spelen. Maar ze is helaas nog een beetje te jong om te begrijpen dat andere mensen zich er ongemakkelijk bij voelen en dat ze daarom buitenshuis kleding aan moet. Of als er bezoek komt. Bezoek vindt het vaak ook zielig als ze nog in haar blote kont IMAG0959rond rent als ze aankomen. Wij zijn namelijk van die mensen die liever een trui aan trekken dan de verwarming hoger zetten. Ze vinden het dan te koud voor onze dame. Zelf heeft ze nergens last van. Sterker nog, de hele straat kan het horen wanneer ik haar aan probeer te kleden. En als ze buiten speelt, probeert ze alsnog haar vest of jurkje uit te trekken. Meestal met weinig succes.

Stiekem hoop ik dat ze haar leven lang lekker in haar blootje blijft rondrennen en met sokken blijft zwaaien en luidkeels ‘bloot en sokken, tra la la la la’ blijft zingen en zich nooit zal schamen voor haar prachtige lijf.

Wendela

DELEN
Vorig artikelBuitengesloten
Volgend artikelHerziening
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

1 REACTIE

  1. Geweldig! En zo herkenbaar. Dreumes droeg altijd miscellaneous kleren als een sjaal om haar nek, en dan verder bloot. Of (en dat doet ze nog steeds) jas en laarzen aan, en dan zo naar buiten willen. In haar blote kont dus . Kettingen draagt ze wel graag, ze ziet er vaak uit als een kung-san kind [grin]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here