Sommige middagen draaien onverwacht op een feestje uit. Een medemoeder op het schoolplein had me gevraagd of ik interesse had in wat meisjeskleding. Ja, zeker wel! Mijn dochter is gek op kleding, en ik ben gek op tweedehands. Ik maak zelf wel eens wat, en ik weet hoeveel werk er zit in een kledingstuk. Ik ben er dan ook voor om kleding zo lang mogelijk mee te laten gaan.

draagwandeling Leiden 019Nu bleek deze moeder een wonderlijke definitie van ‘wat kleding’ te hebben: ze stond voor de deur met twee bananendozen vol. En wát voor kleding: blauwe bloemetjesjurken, maillots met een zilverdraadje, T-shirts met print, een aristokatten-pyjama. Dochterlief en ik zijn een uur lang bezig geweest met de dozen uitpakken, en het bewonderen van de kleren. Onderwijl riep ze herhaaldelijk ‘Oh mam, wat ben ik verwend!’ De favoriet was een paarse rok met tule en een strik.

Diezelfde middag heeft ze gedanst en geposeerd in haar nieuwe feestrok (mam, ook een foto van de achterkant maken!), gezwommen in haar nieuwe badpak, en haar nieuwe roze gympak in haar gymtas gepakt voor de volgende dag. ‘Het past zoooo mooi bij mijn roze gymschoentjes!’.

draagwandeling Leiden 029draagwandeling Leiden 032

Wat een feestje om haar zo te zien genieten. Nu net zie ik haar de deur uitlopen in weer een nieuwe outfit 🙂 Op het forum zijn draadjes te vinden met kleding-doorgeefdozen, ik geloof dat ik maar eens een doosje ga samenstellen. Misschien kan ik ook iemand blij maken. Want al heb ik geen bananendozen vol, doorgeven van een beetje blijheid is geweldig.

draagwandeling Leiden 035

DELEN
Vorig artikelOordelen
Volgend artikelJeugdland
Linda Rikkers
Linda Rikkers is moeder van drie kinderen. Zij werkte tot voor kort als Creatief Therapeut Beeldend en Activiteitenbegeleider in de GGZ, en is redacteur voor BOVA-magazine en schrijver.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here