Mijn potlood maakt krassende geluiden over het papier. Bij elke beweging over het papier blijft er een beetje kleur op het papier achter. Een mooi iets om te zien.
Mijn kleurplaat is wel wat anders dan die van dik twintig jaar geleden, net als mijn kleurgebruik en het vermogen om binnen de lijntjes te kleuren. Onder het krassende geluid en de repeterende bewegingen van het kleuren gaan mijn gedachten de vrije loop. Maar toch niet helemaal, anders kan ik niet binnen de lijntjes blijven.

Kleine kinderen kunnen zo heerlijk opgaan in het tekenen en inkleuren van een kleurplaat. Worden niet tegengehouden door de lijntjes. Gaan zo lekker hun gang.
Ik? Ik pak graag een kleurplaat voor volwassenen of heb een voorbeeld nodig. Zodat ik kan afkijken hoe de verhoudingen moeten. Zo uit mijn blote hoofd tekenen kan ik niet. Nou ja, ik vind dat ik het niet kan, want de verhoudingen kloppen niet. Een hoofd is te groot, benen zijn te lang, kont te laag, neus te scheef, ogen te scheel, het is niet hoe het hoort.
Waarom moet het per se zoals het hoort? Waar is dat kleine meisje gebleven dat zich niet liet beperken tot het kleuren binnen de lijntjes? Het meisje dat gewoon vrij tekende, ook al waren de neuzen niet zo mooi? En waar is die trots gebleven als een tekening of kleurplaat af is?
Ik hoop dat mijn kleine dame zich niet zal laten beperken door hoe het hoort en gewoon lekker buiten de lijntjes blijft kleuren als ze dat wil. Ondertussen blijf ik lekker binnen de lijntjes kleuren en laat mijn gedachten zo veel als mogelijk op de vrije loop. Wie weet kleur ik ooit weer buiten de lijntjes.

Wendela van Rhee (gastblogger voor Dragen-en-voeden.nl)

 

DELEN
Vorig artikelWat?
Volgend artikelOorlogstaal
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here