Minder speelgoed is meer speel plezier. Tenminste, hier in huis dan.

Ik probeer mijn dreumesmeisje gevarieerde activiteiten aan te bieden gedurende de dag.
We gaan elke dag even naar buiten, bijna elke dag doen we wel iets met sensoryplay (klei, gekleurde rijst, kinetic sand, deeg, scheerschuim, maïzenapapje), we spelen met bouwmaterialen (kapla, mega blocks, houten blokken, stoffen blokken). Ik probeer wat creatiefs te doen (verven, stiften, krijtjes, knippen en plakken, potloden). We lezen elke dag wel een (of meer) boekjes en knuffelen veel.

Buiten dit alles heeft ze ook nog een berg speelgoed. Knuffels, auto’s, muziek instrumenten, fietsjes en nog veel meer. En vergeet de potten en pannen niet, de lege kruiden potjes, de oude telefoon. Nou ja, het beeld is geschetst.

We hebben op een paar planken in de woonkamer haar groter speelgoed staan. De doos met zand, de weckpot met gekleurde rijst, het pianotje. Al het andere zat in een houten kist die uitpuilde. En dan is uitpuilen zacht uitgedrukt.
Ze speelde eigenlijk alleen maar met spullen die niet in die kist zaten. Alsof die kist alleen maar om te aanschouwen was.
Dus we zijn gaan opruimen. Knuffels speelt ze amper mee, dus die zijn weg gelegd tot ze er wel interesse in heeft. En echt babyspeelgoed hebben we apart gelegd voor mocht er een nummer twee komen. Alleen het speelgoed waar ze echt mee speelde bleef over.

En nu…. Ik zit op mijn luie stoel te kijken. Ze rent naar de kist en pakt haar beertje en een kussen/tas geval dat ze via een swap ooitIMAG2375 kreeg. Rent naar haar loopfietsje en beer moet mee. Ik zie hoe ze hiermee worstelt. Waar moet beer nou toch? Ze rent weer naar de speelgoedkist en komt terug met haar sling. Beer er goed inkrijgen blijkt nog een uitdaging.
Ineens kan ze weer iets met het aanbod van speelgoed.

En terwijl ik toe kijk hoe ze er achter komt dat fietsen met een beer op je buik en een grote kussen/tas in je hand ook niet altijd even handig is, realiseer ik dat ze geen dreumesmeisje meer is. Ze is een bijnapeuter.

DELEN
Vorig artikelZie ginds komt de kerstboom
Volgend artikelGoede voornemens
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here