In onze Dragen en Voeden keuken wordt heel wat af gebakken. Dit recept komt uit het stap voor stap recepten draadje, waarin men een recept stap voor stap en met foto’s uitlegt. Met dank aan IngridN en haar DD!

Het is een typische Engelse taart die in 1972 in het restaurant The Hungry Monk bedacht is. Inmiddels is het over de hele wereld een populaire taart, vooral in Australië .

In 1994 gingen de amerikanen deze taart in de supermarkten verkopen als typische Amerikaanse taart. Toen Nigel Mackenzie (de eigenaar van The Hungry Monk) dit hoorde loofde hij een prijs uit van 10.000 pond voor de persoon die een gepubliceerde versie van het recept van voor 1972 kon overleggen. Het recept is in 2 kookboeken van The Hungry Monk gepubliceerd en wel in The Deeper Secrets of the Hungry Monk in 1974 en in In Heaven with the Hungry Monk (1997).

Ingrediënten:
1 blikje gecondenseerde gezoete melk (Friesche vlag)*
150 gram Verkade Digestive biscuitjes (je kan ook chocolade Digestives gebruiken)
75 gram roomboter
3 grote bananen
500 ml slagroom
200 gram chocolade

Optie:
(Een flinke scheut poedersuiker voor zoete slagroom)

*’Fullcream sweetened condensed milk’ van Friesche vlag. Het zit in blikjes van 397 gram. Bij de ene supermarkt kun je het vinden bij de bussen slagroom/houdbare melk en de andere bij de kokosmelk blikjes en dergelijke. Als je het zo eet is het net als een vette witte chocoladesaus. Je kunt er heel veel kanten mee op.

Bereiding
Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het 3,5 uur, zorg dat het blikje constant onder water blijft anders kan het uit
elkaar klappen! Laat het nu afkoelen. De melk is nu in karamel veranderd! Je kunt ook meerdere blikjes tegelijk doen, ze blijven tijden goed (ik heb de slowcooker gebruikt en heb het blikje 9 uur op low daarin laten staan).
376
Doe de biscuitjes in een ziploc of diepvrieszak en verkruimel ze met een deegroller of iets dergelijks.
312
Smelt de boter in een pannetje en doe de kruimels erbij.
313314
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een ingevette taartvorm, het mooiste is een echte pie-vorm. Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
315318
Smeer de gehele inhoud van het blikje uit over de taartbodem. Schil de bananen, snij ze in plakjes en verspreid ze over de bodem
381378379385
Smelt de chocolade au bain marie. Houd een klein stuk chocolade achter. Klop 250ml slagroom bijna stijf en roer door de slagroom de gesmolten chocolade. (dit heet nu ganache) Bedek de pie met de ganache, dan minstens een half uur in de koelkast.
386395387396398401
Vlak voor servering, kan een dag later zijn, de taart bedekken met een 250ml laag slagroom (evt poedersuiker toevoegen) en rasp er nog wat chocolade overheen.
461462

Eet smakelijk!
468
Bron: http://www.bbq-nl.com