Bami met kipsaté is een heerlijk gerecht, helaas zitten er in de kant en klaar pakjes voor bami en kipsaté vaak suiker en/of e-nummers. Daarbij is zelf maken natuurlijk veel lekkerder en leuker. Wij (onze dreumes van anderhalf en zijn vader en moeder) zijn in ieder geval gek op dit recept!

Bami met Kipsaté (voor 4 personen)

Benodigdheden:
Voor de bami:
– 300 gram mie
– Blokjes beenham, 100 gram
– Bami groenten 400 gram
– Kruiden; Knoflook, gember, koriander, marjolein, peterselie, paprikapoeder en komijn.
– Sambal
– Ketjap manis

Voor de saté:
– 500 gram kip
Marinade ingrediënten:
– Ketjap manis
– (Zonnebloem)olie
– Cayennepeper
– Sambal manis
– Bieslook
– Uien.

Voor de satésaus:

– Pindakaas
– Water of melk
– Sambal manis
– Knoflook
– Peper

Bereidingswijze:
– Kook de mie volgens de verpakking

– Doe een flinke scheut ketjap manis in een schaal en voeg hier een theelepel olie aan toe. Voeg hier naar smaak de rest van de kruiden, sambal en ketjap aan toe.
– Snijd de kip in stukjes en leg deze in de marinade voor 15 minuten.
– Snijd de uien in ringen.
– Rijg een stukje kip aan een satéprikker, dan een uienring, dan een stukje kip enz.
– Bak de saté zonder olie in een grillpan of leg ze op/onder/tussen een grillplaat.

– Doe in een pannetje pindakaas en water of melk tot het een de structuur van een sausje heeft, voeg hier wat sambal aan toe. De rest van de kruiden na smaak toevoegen.

– Bak de mie op met de groente en ham blokjes. Kruid het onder het bakken met bovenstaande kruiden, na smaak bepalen hoeveel kruiden nodig zijn. Gember beperkt gebruiken.
– Serveer de bami met kipsaté er naast met een laagje pindasaus er over heen.

Stefanie

foto (4)Naast bami houdt mijn zoontje ook erg van aardbeien, zoals je ziet op de foto.