Forumregels

Onderstaande regels zijn samengesteld door de forumbeheerders van Dragen en Voeden, de regels gelden voor iedereen die gebruik maakt van dit forum. Onderstaande regels zijn samengesteld om het forum leuk te houden voor alle leden en bezoekers.

 1. Regels voor alle forumleden

  1. Accounts
   1. Maximaal één account per persoon.
   2. Het is niet mogelijk om je forumnaam te wijzigen. Denk dus goed na voor je een naam kiest!
   3. Als je meer dan twee jaar niet actief meeschrijft op het forum, of wanneer je langer dan een jaar niet meer ingelogd hebt, gaat je account op non-actief.
   #
  2. Avatars, onderschriften en tickers
   1. Via de gebruikersinstellingen kun je een avatar uploaden. Geen bewegende plaatjes, alsjeblieft.
   2. Je onderschrift bevat alleen tekst en/of tickers. Het beslaat maximaal vier regels, inclusief witregels. Tekstgrootte is niet groter dan ‘normaal’. Een ticker neemt twee regels in.
   3. In je onderschrift en je profiel (profielveld ‘website’) mag je verwijzen naar één – persoonlijke, niet-commerciële – website. Wil je een link vermelden die verwijst naar een site waar je producten of diensten tegen een vergoeding aanbiedt, dan mag dat alleen wanneer je een Marktabonnement hebt. Neem voor informatie over ons super goedkope marktabonnement contact met ons op op sales@dragen-en-voeden.nl
   4. Houd je onderschrift rustig! Het mag de forumlayout niet verstoren en geen afbeeldingen bevatten, op tickers (zonder foto) na.
   #
  3. Berichten plaatsen
   1. De voertaal op het forum is Nederlands.
   2. Ieder bericht mag je éénmaal plaatsen (geen crossposting).
   3. Zet geen citaten uit pb’s, e-mail of andere correspondentie op het forum, evenmin als andere gegevens van anderen.
   4. En omgekeerd: maak geen informatie uit het forum elders openbaar.
   5. Ook op dit forum is de wet op het auteursrecht van kracht. Citeren mag (met bronvermelding), maar naar foto’s en complete teksten verwijs je met een link. Het aanbieden van kopieën van auteursrechtelijk beschermd materiaal (bijvoorbeeld sofware, muziek, film) waarvan jij zelf de rechten niet bezit, is absoluut niet toegestaan.
   #
  4. Inhoud
   1. Slechtnieuwsberichten. (topics naar aanleiding van berichten in de media over nare gebeurtenissen) zijn niet toegestaan.
    Uitzondering: één specifiek topic dat daar door Beheer voor aangewezen is.
   2. Het forum is een plek om ervaringen over opvoeding en meer te delen, niet om andere ouders te veroordelen over hun (opvoed)keuzes.
   3. Verschil van mening of niet, we communiceren respectvol met elkaar.
   4. Overmatig gebruik van schuttingtaal en krachttermen, en vormen van hatelijk of opruiend taalgebruik dragen niet bij aan een gemeenschap die voor iedereen fijn en veilig aanvoelt, en staan we daarom op dit forum niet toe.
   5. Oproepen die te maken hebben met de pijlers van ons forum, mogen in het Oproepen forumdeel onder de Marktplaats geplaatst worden.
    Twijfel je of jouw oproep aan die voorwaarde voldoet, overleg dan vóór je hem plaatst met de Moderators. Oproepen die niet aan de voorwaarden voldoen, zullen verwijderd worden.
   6. Dingen te koop aanbieden mag alleen in de Marktplaats. Verwijzen naar artikelen of diensten die je daar aanbiedt mag alléén als relevante reactie in een topic in het Gezocht-forum. In de Marktplaats zijn de Marktplaatsregels van toepassing.
   7. Het is niet toegestaan om buiten de Marktplaats voor particulieren reclame te maken voor goederen of diensten waar je zelf materieel of immaterieel gewin bij hebt. Lees daarover meer in de regels voor Verkopers >>.
    Weet je niet zeker of wat je wilt aanprijzen als verkeerde reclame gezien kan worden? Vraag het vóór het plaatsen per PM aan een moderator.
   #
  5. Handhaving
   1. Ieder lid wordt geacht op de hoogte te zijn van de regels.
   2. Zie je een bericht dat niet volgens de regels is, meld dat dan bij het beheer. Dat doe je door op het knopje met het uitroepteken te klikken dat rechtsboven elk bericht staat.
   3. Lees de mededelingen bovenaan de subfora.
   4. Veranderingen die het beheer in een bericht heeft aangebracht, laat je staan.
   5. Aanwijzingen van het beheer volg je zonder weerwoord op.
   6. Overtreed je de regels en blijf je dat doen nadat beheer je erover heeft aangesproken, dan krijg je een officiële waarschuwing. Na één waarschuwing volgt een ban. In ernstige gevallen kan het beheer de waarschuwing overslaan.
   7. Van strafbare feiten op het forum doet het beheer aangifte bij de politie.
   #
 2. Regels voor toegang op tot Besloten fora

  1. Teksten uit het besloten forum mag je niet openbaar maken.

   Mensen die posten of reageren gaan ervan uit dat ze dat in een redelijk afgeschermde omgeving doen. Daarbij is er geen verschil of dat gaat om een draad van henzelf of een reactie op iemand anders. We verwachten dat je zorgvuldig met andermans gevoelens en emoties omgaat. Dus mensen die hier geen lid zijn niet mee laten lezen, topics niet elders bespreken live of op internet.

   Overtreed je deze regel willens en wetens dan volgt direct verwijdering uit het Buurthuis en de andere besloten subfora.

   Houd bij het plaatsen van berichten in de besloten subfora altijd in gedacht dat dit wel besloten is, maar nog wel steeds internet! #
  2. Actief Buurthuis

   We verwachten van gebruikers in het Buurthuis dat ze actief meeschrijven. Gebruikers die 6 maanden niet gepost hebben in het Buurthuis worden hiervan verwijderd. En dus ook uit de andere besloten subfora, zoals het Gedenktforum en het Besloten Teens&Tweens forum. Zo voorkomen we dat er mensen kunnen meelezen maar nooit (meer) posten. #
  3. Opnieuw toegang tot het buurthuis

   Beheer kan besluiten tot eenmalige heractivatie als het lid weer minimaal 3 maanden actief meeschrijft op het open forum.

   Word je onterecht verwijderd of heb je gegronde redenen om langere tijd niet te posten? Dan kun je contact opnemen met een van de moderatoren van het buurthuis. #
 3. Regels voor de DV Markt (particulieren)

  1. Regels voor aanbieden
   De volgende regels gelden voor het aanbieden van je spullen, zij het te koop, te ruil of gratis. Deze regels zijn bedoeld om onze gebruikers iets meer zekerheid te bieden bij het kopen.
   1. Je hebt minimaal 30 posts geplaatst vóór je iets te koop aan mag bieden, en je bent minstens 30 dagen actief op het forum.
   2. Je hebt in dit subforum maximaal één actief verkooptopic. Zodra alles daarin verkocht is, kan je het topic op slot laten zetten en mag je later wel een nieuw topic aanmaken.
   3. Je biedt alleen de spullen aan die je zelf in bezit hebt. Zaken die bij een ander of onderweg zijn, zijn dat niet en mag je dus niet aanbieden.
   4. Je biedt alleen spullen aan die je voor eigen gebruik aangeschaft dan wel gemaakt hebt. Beheer behoud zich het recht om in geval van twijfel te besluiten of iets onder commerciele verkoop valt of niet.
   5. In je advertentie plaats je voor ieder artikel een duidelijke beschrijving neer: bijvoorbeeld merk, de staat van het voorwerp, prijs en of dat exclusief/inclusief verzendkosten is.
   6. In je advertentie plaats je van ieder artikel plaats je een goede eigen foto. Een belofte dat er een foto volgt is niet voldoende. Een link plaatsen naar je album mag wel, zolang het maar een recente foto is en dat het een foto is van jouw voorwerp (niet van één of ander plaatje van internet). Een link naar een andere verkoopsite zoals Marktplaats.nl staan we niet toe.
   7. Zodra je alle spullen uit het topic verkocht/geruild hebt, vermeld je dit in de titel van je eerste bericht, zodat Beheer het topic op slot kan zetten.
   Informatie over het plaatsen van foto's kan je vinden in het Technische hulp en testforum. Mocht je er niet uitkomen, dan helpen we je daar graag verder.

   Beheer zal berichten die niet aan deze regels voldoen verwijderen, en hoeft dat de plaatser niet te melden. We zijn echter ook maar mensen en zien niet alles, dus mocht je hier advertenties tegenkomen die niet aan de regels voldoen, of waar je je van afvraagt of ze OK zijn, geef ons een seintje via het meld-knopje (dat uitroeptekentje rechtsboven een bericht). #
  2. Disclaimer:
   Het beheer van Dragen en Voeden is niet verantwoordelijk voor in de Marktplaatsen aangeboden dragers, draagdoeken en andere aangeboden artikelen.
   Kijk zelf heel goed onder welke voorwaarden de koop gesloten wordt. Een opmerking als "de gebruikelijke kleine lettertjes zijn van toepassing" zegt feitelijk helemaal niks.
   Gebruik je gezonde verstand, net zoals op iedere andere verkoopsite.

   Zijn er problemen met de verkoop, dan is het verstandig om Beheer daarvan op de hoogte te brengen, ook al kunnen wij juridisch gezien niet ingrijpen.
   Houd er rekening mee dat de post er vandaag de dag wat langer over kan doen, zeker wanneer het artikel van over de landsgrens moet komen. #
 4. Regels voor verkopers

  1. Verkoper is zij die zaken of diensten die interessant zijn voor de doelgroep van het forum op commerciële basis aanbiedt. In twijfelgevallen beslist het forumbeheer. #
   1. In je onderschrift of je profiel (naar eigen keuze) mag je verwijzen naar één zakelijke url van jezelf. (verkopers die betalen voor een 2de bedrijf mogen naar een extra url verwijzen)
   2. Alle verkopers maken zich kenbaar door in het woonplaatsveld te vermelden dat ze verkoper zijn. Je kunt kiezen uit de volgende vermeldingen:
    • Draagdoekverkoper
    • Draagdoekconsulent
    • Lactatiekundige
    • Maker en verkoper
    • Verkoper overig
   #
  2. Discussies en reclame
   1. Verkopers zijn gewoon forumleden en mogen in alle discussies feitelijke informatie, advies en persoonlijke meningen geven. Alléén binnen de Markplaats voor Verkopers mag je rechtstreeks verwijzen naar je eigen winkel, topics starten over bij jou verkrijgbare producten en andere vormen van actieve reclame beoefenen.
   2. Het moderatorenteam behoudt zich te allen tijde het recht voor om onrechtmatige reclame te verwijderen.
   3. Zelfgemaakte zaken mag je buiten de Marktplaats voor Verkopers alleen tonen als je ze voor jezelf maakt of voor een ander als cadeau, helemaal gratis dus en ook geen onkostenvergoeding. Krijg je er een (onkosten)vergoeding voor, dan mag je je werk alleen in de Marktplaats voor Verkopers tonen.
   4. Twijfel je of je iets mag plaatsen? Vraag het dan aan een van de moderatoren. We helpen graag!
   #