Forum Missie

Waar we voor staan

Op Dragen en Voeden komen veel verschillende soorten ouders. Ieder vult het ouderschap in op een manier die het beste bij haar (en hem) past. Maar we delen allemaal deze basis: we voeden onze kinderen liefdevol en met respect op. We gaan met ze om zoals we zelf behandeld willen worden en proberen net als bij volwassen mensen te kijken naar wat hun noden zijn.
Hier zul je niet zomaar horen: “laat maar huilen” of “stop maar met voeden”. In plaats daarvan gaan we uit van de fysiologische en psychologische behoefte van het kind, en willen we daar zoveel mogelijk rekening mee houden.

We leven in een maatschappij waar kindvolgend opvoeden niet altijd vanzelf spreekt. Op Dragen en Voeden doorbreken we die onrealistische verwachtingen van die maatschappij, geven we elkaar advies op basis van de pijlers van Natuurlijk Ouderschap/Attachment Parenting, en steunen we elkaar volgens het principe van de village.
Er is ruimte voor kritische geluiden over die pijlers maar we verwachten wel dat argumenten tegen onze missie goed onderbouwd en respectvol verwoord worden. Dit is in eerste instantie een platform voor gelijkgestemden.

Dragen
Er zijn heel veel manieren om je kindje comfortabel, ergonomisch en gezellig bij je te dragen, in een draagdoek of goede draagzak. Wij gaan er van uit dat mensen van nature dragers zijn, en dat onze kinderen gemaakt zijn om te gedijen op gedragen worden.
Als je informatie over dragen zoekt, kan je hier je hart ophalen. Ook hebben we een levendige tweedehandsmarkt én een marktplaats voor professionele verkopers van draag- en andere babyspullen.

Voeden
Borstvoeding hoort er wat ons betreft gewoon bij. Wij zien het, conform de aanbevelingen van de WHO, als de enige voeding voor zuigelingen onder de 6 maanden, als hoofdvoeding voor babies tot en met 12 maanden, en als onmisbare bijvoeding voor peuters tot ten minste 2 jaar.
Hier op ’t forum vind je informatie, goed advies én herkenning wanneer het geven van borstvoeding even niet zo makkelijk loopt. Naast vele moeders met ervaring zijn er ook vrijwilligsters van de VBN en LLL op het forum, evenals lactatiekundigen.
Ook hechten wij groot belang aan goede voeding van babies na die eerste 6 maanden, kinderen en volwassenen. Je zal hier veel informatie kunnen vinden over het introduceren en vaste voeding volgens de Rapley methode, hulp bij voeding bij allergieën en leuke en gezonde recepten voor jong en oud.

Bewust ouderschap
We willen onze kinderen graag opvoeden tot de prachtige mensen die de toekomst verdient, maar dan moet er wel een wereld voor hen zijn. Daarom bespreken we hier ook veel zaken die te maken hebben met bewust ouderschap. We kijken kritisch naar wat we consumeren en waarom, en hoe we onze moderne gemakken kunnen verenigen met respect voor onze planeet, mens en dier.
Op dit forum bieden we een levendige tweedehands markt allerlei goederen die nog prima een twee (of meer) leven meekunnen.

Doe mee!
We willen een veilige plek bieden voor mensen die geen genoegen nemen met gangbare mainstream opvoedingsmethoden. Wij vinden het fijn dat zoveel mensen meelezen, maar het is nog fijner wanneer we horen dat we niet alleen staan in onze ideeën en er méér mensen meeschrijven. We willen jou van harte uitnodigen om met ons mee te doen. De Dragen en Voeden gemeenschap is heel erg divers, en beslaat alle lagen en doorsnedes van onze maatschappij. Er is vast een plekje op het forum waar je je thuis zult voelen.
Het enige wat we vragen is dat je onze missie en onze leden respecteert en dat je je aan de forumregels zoals die op dit forum gepubliceerd zijn, en de gangbare al dan niet ongeschreven fatsoenregels houdt.

Mocht je vragen hebben over onze forummissie of over Dragen en Voeden in het algemeen, stuur een van onze Moderatoren dan een Persoonlijk Bericht (PB), of neem contact met ons op via ons contactformulier.