Doneer

 • Doneer
 • Klik hier om de uitleg over te slaan en direct naar doneren te gaan.

  Dragen en Voeden is groot.

  Ons forum en blog trekken dagelijks duizenden bezoekers. Dat betekent dat we veel tijd en geld moeten steken in het bouwen en onderhouden van een krachtige server die op een veilige plaats hangt, zodat we jullie een zo probleemloos mogelijke leeservaring kunnen bieden.

  Dragen en Voeden is veilig.

  Er bestaat geen echte veiligheid op het internet en ik kan jullie niet garanderen dat er nooit iets mis zal gaan. Maar een van onze uitgangspunten is, dat we ons uiterste best zullen doen om er voor te zorgen dat onze server- en forumsoftware up-to-date is en dat we de juiste technieken toepassen zodat we jullie veiligheid op ons forum zo goed mogelijk kunnen waarborgen.

  Daarnaast vinden we het belangrijk dat de gegevens die jullie ons in vertrouwen geven, niet in de handen van dataverzamelingsbedrijven komt. Daarom gaan we voor onze advertentie-inkomsten niet in zee met data-hongerige advertentiemakelaars, maar beheren en plaatsen we de banners zelf. We verkopen jullie gegevens niet, en zullen dat nooit doen. Dragen en Voeden is er voor de gemeenschap, niet andersom.

  Dragen en Voeden is een hechte gemeenschap.

  We genieten iedere dag weer van de prachtige dingen die we op Dragen en Voeden zien gebeuren. Aanstaande en verse ouders leren Natuurlijk Ouderschap kennen en leren dat ze niet alleen staan met hun ideeën. Onze leden helpen elkaar met raad én daad. We leven met elkaar mee, we lachen samen en we huilen samen.

  Via Dragen en Voeden ontstaan er hechte vriendschappen, ontdekken mensen hun passie, beginnen mensen een eigen bedrijf, vinden mensen de steun die ze misschien in hun directe omgeving niet konden krijgen.

  Dragen en Voeden is hard werken.

  Iedere dag proberen we met het Moderatorteam het forum zo goed mogelijk in de gaten te houden. We beantwoorden jullie vragen, verplaatsen en sluiten topics, zorgen dat de forumregels nageleefd worden en proberen eventuele wrijvingen zo vroeg mogelijk te signaleren en op te lossen. We laten nieuwe leden toe, iets wat, om overlast door trollen en spammers te voorkomen, een handmatig proces is.

  De twee technische beheerders van het forum houden 7 dagen per week, 24 uur per dag, de technische kant van het forum in de gaten. Wij zijn voortdurend bezig met het zo vroeg mogelijk opsporen en oplossen van aankomende knelpunten, en mocht er toch iets niet goed lopen, dan lossen we dat zo snel mogelijk op.

  Dragen en Voeden is vrijwilligerswerk.

  We draaien op idealisme, en dat is alleen mogelijk door de vele vrijwilligers die hun tijd en inzet aan Dragen en Voeden schenken. Het is keihard werken en doordat Dragen en Voeden zo groot is, zijn er veel bedrijfskosten, maar omdat we laagdrempeligheid en de bescherming van jullie gegevens zo hoog in ons vaandel hebben staan, is het niet echt mogelijk om méér dan een kleine onkostenvergoeding er uit te halen.

  Dragen en Voeden is officiëel een bedrijf, maar we hebben geen winstoogmerk. Het geld dat binnenkomt, steken we weer terug in het bedrijf. Maar hoe groter Dragen en Voeden wordt, hoe méér uren er in gaan zitten, en hoe schever de balans is.

  Jij kan ons helpen!

  We proberen een deel van de kosten voor technische kant uit jullie donaties te betalen. Onder de technische kosten vallen: hosting, hardware, domeinregistratie en software. Die kosten komen jaarlijks gemiddeld op €4000,-. We stellen ons eerste donatiedoel dit jaar in op de helft daarvan, €2000,-.

  Nadat we dat doel gehaald hebben, kunnen we de rest van de donaties gebruiken om jullie forumervaring te verbeteren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het kunnen inkopen van kennis en/of tijd in de vorm van nuttige stukjes software, of zelfs een programmeur die jullie kleine, en misschien ook grote, technische wensen voor het forum kan vertalen naar goede, veilige code.

  Als je Dragen en Voeden een warm hart toedraagt, en je graag wilt bijdragen aan het in de lucht houden van deze geweldige gemeenschap, dan kan dat met een financiële donatie. In de maand februari besteden we wat extra aandacht aan de mogelijkheid om te kunnen doneren, en we hopen om in deze maand in ieder geval dat eerste doel te kunnen halen. Maar doneren kan het hele jaar door, mocht een ander moment voor jou beter uitkomen, of mocht je vaker een donatie willen doen.

  Hoe doneren?

  Via bankoverschrijving

  Gebruik je graag een normale bankoverschrijving (dat heeft onze voorkeur, want: geen extra transactiekosten voor Dragen en Voeden) gebruik dan de volgende gegevens van onze bankrekening:

  C.Y. Nieraad
  Rekeningnummer IBAN: NL31TRIO 0198085702
  BIC: TRIONL2U

  Via betaalverzoek (Tikkie of Rabobank)

  Je kan ook heel makkelijk via een betaalverzoeklink van Tikkie of de Rabobank doneren. Klik op de betaallink bij het bedrag dat je wilt doneren, en je kan via iDeal betalen. Op je mobiele telefoon gaat dat bovendien heel makkelijk direct via de app van je bank.

  De Tikkie-links zijn slechts 2 weken geldig, maar de geldigheidsduur van de Rabobanklinks weet ik niet, dat is een experiment voor mij. Ik probeer de links regelmatig te updaten, maar dat is veel handmatig werk. Mocht de betaallink verlopen zijn, laat het mij dan weten.

  Rabobank: Kies een van deze bedragen of vul een eigen bedrag in:

  € 10 || € 25 || € 50 || € 100 || € Eigen bedrag

  Tikkie: Kies een van deze bedragen of kies een eigen bedrag (link geldig tot 12-03):

  € 10 || € 25 || € 50 || € 100 || € Eigen bedrag

  Via Paypal

  Gebruik deze mogelijkheid alleen wanneer de bovenstaande opties voor jou niet mogelijk/te lastig zijn, want Paypal hanteert hoge kosten (voor rekening van DV) per betaling. Klik hieronder in de dropdown box op Paypal om een van de daar kiesbare bedragen te doneren.
  Paypal hanteert hoge transactiekosten (die zijn voor onze rekening) en deze mogelijkheid is daardoor niet zo geschikt voor kleine donaties.
  De bedragen waar je uit kunt kiezen zijn: 25, 50, 75, 100 euro.

  Via Paypal.me

  Wil je wel via Paypal doneren, maar liever zelf een bedrag kiezen? Dat kan via deze paypal.me link.

  Heel erg bedankt voor jouw donatie!