Rond je 12de jaar ga je naar de middelbare school en krijg je huiswerk. Soms eerder. Maar huiswerk is hét moment bij uitstek dat de meesten met een agenda beginnen.
Niet iedereen is er even goed in en soms moet je het gewoon even leren. Eigenlijk leef ik het liefst zonder agenda. Ik zie wel wat de dag brengt, maar helaas is dat niet zo gemakkelijk gedaan.

Als ik bijvoorbeeld zin heb om met die ene vriendin af te spreken, wordt het lastig. Haar ouders wonen aan de andere kant van het land. Zij en de vader van haar kindje zijn niet samen, dus daar moet ook rekening mee gehouden worden. Daarbij werkt ze 4 dagen in de week, dus die dagen vallen sowieso af. En zo gaat het eigenlijk met bijna iedereen.
Mijn eigen agenda is trouwens ook niet leeg. Ik werk als vrijwilliger in een poppodium en ben secretaris van een organisatie in de perinatale zorg. Hiervoor moet ik dingen plannen. En dan hebben we nog de verstuurdata en de uitpakdata van de swaps waar ik aan meedoe.

Mijn agenda is dus niet zo leeg. En dat terwijl hij eigenlijk voller zou moeten zijn.
Want wat zet je nou eigenlijk in je agenda? Ik zet er dingen in die ik niet wil vergeten. Zoals een feestje, vrijwilligerswerk, theeleuten met vriendinnen, dat soort dingen.
Maar het meest belangrijke lijken we af en toe te vergeten. Tijd voor je zelf. Dus als ik vind dat ik te weinig avonden heb om te naaien, of te haken, dan zet ik dat in mijn agenda. Of wat dacht je van een pyjama-dag? En waarom het sporten niet ook in je agenda zetten? Dan weet je tenminste zeker dat je er tijd voor vrij houd. (Ik heb het niet over de motivatie hè)

Waarom zetten we dit soort dingen niet gewoon wat vaker in onze agenda’s?
Hoe meer er bij een dag staat, hoe minder geneigd ik ben om nog meer te plannen voor die dag. En dat terwijl er soms alleen maar dingen staan als taart bakken, jurk naaien, of wat dacht je van het adres van een swapmaatje?
Het blijkt voor mij de ideale manier te zijn tegen het ik-word-geleefd-door-mijn-agenda-gevoel.
Hoe voorkom jij stress?

Wendela

DELEN
Vorig artikelTijd verandert
Volgend artikelPepe-note
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

1 REACTIE

  1. Mijn man en ik hebben samen een (papieren) agenda, die in de keuken ligt. Hij zet er niet veel in (doet ook bijna niks buiten zijn werk, en wat hij doet op zijn ‘papadag’, staat in zijn telefoon), maar in elk geval weet hij dan waar ik ’s avonds uithang 😉 Heel soms doen we samen iets, dat komt er uiteraard ook in te staan. En mijn sportavonden staan er altijd in, ook al vallen die meestal op dezelfde dagen van de week. Werkt prima zo!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here